Systrar

Julhälsning

Så var vi plötsligt framme vid vintersolståndet, terminsslut och snart är det jul…
Frestaskolan har genomfört flera uppskattade projekt den sista månaden. Temaarbete om hållbar utveckling utmynnade i vernissage med alla familjer inbjudna, vi har naturligtvis också haft luciafirande. Ett läsprojekt för ett antal elever som behöver få upp sin läshastighet har genomförts och samarbetet mellan elevgrupper i samma årskurs har ökat.
Omklädningsrummen har fått ny inredning och väggarna målats om. Snickarna har också hängt om dörrarna för att minska insynsrisken. Vi har genomfört en kartläggning av tryggheten på skolan, tillsammans med Friends. Den visar hög upplevd trygghet bland eleverna och det är vi glada för. Självfallet finns också förbättringsområden och när vårterminen börjar så planeras arbetet utifrån kartläggningen.
Juldans och jullunch hade vi i onsdags och jag vill tacka de föräldrar och farmor som hjälpte till vid den uppskattade serveringen.

Vårt tillagningskök är i princip färdigställt förutom ventilation, ngt eljobb som görs under lovet och lagning av vår nya matta i matsalen.
Jag är mycket glad att få presentera vår kock: Lina Winnansson. Hon har lång erfarenhet (20 år) från restaurang och storkök. De senaste 10 åren har hon arbetat som ansvarig kock på en större förskola. Lina har ett stort intresse för mat och hälsa och vi ser fram emot samarbetet. Lina börjar sin tjänst i mitten av februari.
Vårterminen startar med planerinfs/studiedag den 7 januari då fritids har öppet med hjälp av vikarier.
Önskar er en skön ledighet, så ses vi på Nyåret. Alla elever börjar 8 januari kl 8.15 och följer sitt ordinarie schema.
God Jul och Gott Nytt År
önskar
Elisabeth Brandell, rektor

Tillbaka